Om oss

HjemOm oss

Helgeland ferdigbetong

Helgeland Ferdigbetong leverer ferdigbetong til de fleste typer bygg i Rana og omegn – både til private aktører og bedrifter. Vi produserer konstruksjonsbetong, betong til gulv og vegger, sprøytebetong, selvkomprimerende betong, farget betong, oppvarmet betong, betong med fiber, undervannsbetong og mer.

Fra fabrikken vår i Mo i Rana har vi siden 1965 produsert ferdigbetong godkjent i alle kvalitetsklasser. Vi leverer til alle typer bygg, både store og små. Betongbilene våre frakter ferdigbetongen til deg. Med renne, pumpe eller transportband kan vi levere ferdigbetong opp til 30 meter over bakken og under havoverflaten. Vi produserer ca 12 000 m3 ferdigbetong i året.

Ta kontakt for en uforpliktende prat om ditt neste prosjekt.

En helstøpt historie

Fra en liten betongvarefabrikk i Sjåneset til et av Nord-Norges største betongelementprodusenter, regionens største ferdigbetongleverandør og Norges største produsent av betongflytebrygger. I over 60 år har vi bidratt til vekst i regionen.

Vår historie går helt tilbake til 1952, da kremmeren Johan Smith-Nilsen etablerte Helgeland Betongvarefabrikk. I starten var Helgeland Ferdigbetong en del av Helgeland Betong kalt «blanderiet». Blanderiet ble et eget selskap i 1965 da både Ferdigbetongen og Helgeland Betong flyttet inn i nye lokaler på Ytteren i Mo i Rana. I lokalsamfunnet er ferdigbetong nærmest ensbetydende med fabrikken vår. Den dag i dag er vi regionens største leverandør av ferdigbetong.

I dag består vi av holdingselskapet Helgeland Holding med de tre betongsøstrene Helgeland Betong, Helgeland Ferdigbetong og Helgeland Marinasystemer. Trykk på fanene øverst på siden for å lese mer om våre søsterselskaper.

Helgeland Betongvarefabrikk 1952: Helge Johansen styrer heisen og Einar Almås følger med. Bilde hentet fra boka «En helstøpt historie» av Ivar Hartviksen.

Mattis Mathisen tømmer sement i blanderen